Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
karte
Sakiet lūdzu jā valdes loceklis norēķinās par kanc.precēm ar uzņēmuma kreditkarti tad kā man ir jāgrāmato;
Caur avansa noreikunu:
D7720 K2380
D5721 K2380
D2380 K2620
Vai kā!!!
Atbildes (20)
Я все покупки провожу Д2380 К2620, а уж потом по предоставлению чеков к отчету списываю.
Pirmie divi Jūsu grāmatojumi ir pareizi gadījumā, ja Jūs šādiem darījumiem izmantojiet speciālu kontu - Norēķini ar kredītkarti.
Liepupe
Pirmie divi Jūsu grāmatojumi ir pareizi gadījumā, ja Jūs šādiem darījumiem izmantojiet speciālu kontu - Norēķini ar kredītkarti.
------------
Очень здорово! А если руководитель не предоставил чека? Забыл, потерял? Как тогда Вы обоснуете эти проводки? На каком основании? Где сам документ? Нет, уж лучше: получил деньги, потратил на покупку, но предоставил документ, и, только тогда списать. ИМХО
Bet tad kā man īsti grāmatot~!!!
Beta tad kā īsti grāmatot D7720,5721 K2380; D2380 K2620
Vai kā??? (kredītkarte ir uzņēmuma, tajā ir pieejama visa uznemuma nauda)
D2380 K2620
D7720,5721 K2380;
Bet vai var tā: D7720,5721 K2620
Kāpēc gan нельзя?
Tikai vajag sastādīt avansa norēķinu, pievienot čekus, avansa norēķinā atzīmēt "Norēķini ar karti".
Kaut gan arī pirmais variants
D7720 D5721 K2380 un D2380 K2620 nav nepareizs.
Nesaprotu, kāpēc Liepupe domā, ka vajag vēl kādu kontu.
Bankas konta izrakstā taču šīs summas ir redzamas, priekš kam vajag vēl kādu starpkontu?
Kur gan ir teikts, ka 2380 izmanto tikai skaidras naudas norēķiniem? Nekur! Kā gribi, tā arī norēķinies.
а 2620 это Банка или Айварс Клявиньш?
Bet sakiet lūdzu es strādāju Tildes Jumī, tad man jātisa tā:
Kad av.nor persona apmaksāja ar karti tad man ir jātaisa:
Bankas izejošais maksājums
D2380 K2621
Avansa norēķins (automātiski grāmato kā EKA čeku)
D7720 K2380
D5721 K2380
Bet es vienalga nesaprotu vai var čekus kuri tika apmaksāti caur av.nor.peronuskaidrā naudā un čekus kuri tika apmaksāti ar uznemuma karti kopā???
Un jā es taisu to bankas izej.maksājumu tad man jānorāda uņemuma nos. vai av.nor.perona
kāpēc gan nē? Atrunājiet tādu kārtību savā gr-bas organizācijā un uz priekšu. Priekš kam lieki sarežģīt sevkaut ko un taisīt atsevišķu avansa norēķinu darījumiem ar uzņēmuma karti, ja tos pirkumus gan skaidrā, gan ar karti veic viena un tā pati avansa nor.persona
izej.bankas dokumentā es norādītu konkrēto avansa nor.personu
http://www.vgk.lv/lv/forum/7/56303/
nu nekādi pa trīs mēnešiem nav pielēcis
Andrejs
Par vienu un to pašu problēmu nevajadzētu atvērt vairākas diskusijas.
Otrajā diskusijā par šo pašu tēmu Jūs jau pats bijāt visu pareizi sapratis. Kāpēc gan tas pats jāatkārto vēl vienu reizi?
Visa grāmatvedība ir loģiska.
Ja Jums nodokļa rēķins (pamatojums PVN priekšnodoklim) ir EKA čeks, tad, protams, šis čeks jāgrāmato pret darījuma partneri, tādējādi veidojot uzreiz atskaiti par priekšnodokļa summām.
Bankas konta izrakstā otrreiz vairs to uzņēmumu nedrīkst uzrādīt kā darījuma partneri, jo iegrāmatojot čeku, Jūs kā kreditoru norādāt 2380 (avansieri), tātad kreditējot bankas kontu 2620, debetēsiet avansieri D2380. Lai rezultātā visas summas pret attiecīgajiem kontiem kvitētos.
Списание денег в банке - подотчет. Потом - авансовый отчет(при наличии документа).
Nesaprotu, kāpēc Liepupe domā, ka vajag vēl kādu kontu.
-----------------
Par cik man ir gan debetkartes, gan kreditkartes vairākiem piegādātājiem un savukārt katram no tiem vairākas avansa norēķinu personas.
Par cik ne visu varam paredzēt kaut ko uzsākot, tad iesaku tieši tādu variantu, kur viss no sākta gala līdz pēdējam diedziņam ir uzskatāmi redzams jebkurā momentā.
Mani tas ļoti ir pa prātam.
Domājat Aleksa, ka ievērojot grāmatvedības uzskaites principus, nav iespējams pareizi to (dokumentu nozaudēšanu) pie šādas uzskaites metodes atspoguļot?!
Un kā vēl var!
Bet norēķini ar karšu izsniedzēju - piegādātāju paliek faktiski izņemtās naudas apjomā, kuru uzņ. ir jāapmaksā neatkarīgi no avansa norēķinu personas izdarītiem pārkāpumiem.
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt
Rediģēšanas vēsture