Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Atvainojos, bet vajag jaunu temu atvert - čeki ? Uz tēmu sarakstu
Atvainojos, bet vajag jaunu temu atvert - čeki ?
Es galīgi apstulbu nupat. Tātad, ja čeks netto līdz 20 Ls var nebūt kvīts un čekā iedrukāti uzņ.rekvizīti tad aizmugurē pārdevēja spiedogs+paraksts.
Ja čeks līdz Ls 100 netto, tad jābūt rekv.vainu čekā, vai klāt kvītij - tikai ar spiedogu+parakstu neiet cauri pareizi?
Tagad turpinot tēmu... norēķins ar kredītkartēm - čeku kalni katru mēnesi no KRauta, Nells utt. būvmateriālu veikaliem, summas lielākas par 20 netto, bet līdz Ls 100 netto. Pārskatīju šo gadu, čekos uzņ.rekvizītu NAV ! Kvīšu nav. Kā klients čekos tiek uzrādīts ( kur vajadzētu būt uzņ.) direktors pats - vārds, uzvārds, pers.kods adrese. Tā kā viņš norēķinās ar šo kredītkarti un tā ir uzņēmuma, bet uz viņa vārda laikam tāpēc tas tā notiek.... bet jautājums cits tad jau faktiski man nav attaisnojuma, pamatojuma PVN atskaitīšanai uzņēmuma gr-bā , jo dok.galugalā nav uz uzņēmumu. Varbūt tomēr šajās kredītkartēs ir kāda specifika un der šādi noformēti čeki?
Paldies
Atbildes (49)
Lūdzu, lūdzu! Ieejiet meklētājā! Milijons tēmu par čekiem!
Man arī ir čeki no Rautakesko, Nellsa, u.c., bet visur IR uzņēmuma rekvizīti. Norēķinu personām ir jāiedod kartiņas ar uzņēmuma rekvizītiem un veikalā kasieris izsniedz čeku ar rekvizītiem. Parasti patstāvīgajiem pircējiem ir savi kodi, kuru ievadot kases aparātā, čekā izdrukājas uzņēmuma rekvizīti.
Par kartēm, mums ir tāda prakse, uzpildot degvielu rekvizīti iedrukājas uzreiz nemaz nesaucot uzņēmuma nosaukumu.
Es nemaz neņemu čekus bez rekvizītiem, un rakstīt uzņēmuma rekvizītus uz čekiem, līdz 20 latiem, nav mans darbs un arī pēc likuma es to nedrīkstu darīt.
Tur jau tā lieta, ka paskatījos tāda tipa čeki jau gadiem no 2005 gada jau ...jo tā karte arī jau pasen viņam un viss norakstīts tikai ....nejauši vispār to ieraudzīju ... ko tagad darīt vispār .. :((( visur viņa vārds, uzv. klienta nr. kau kāds utt... nevis uzņēmuma... ja dabūtu no viņiem kvītis ietu cauri ?
Провести вы эти чеки могли бы, но PVN отчислить нельзя.
http://www.vid.gov.lv/dokumenti/tiesibu_akti/mk%20noteikumi/iein_nr.112.doc
4.3. darba devēja piešķirtie labumi un maksājumi, kas saistīti ar izdevumiem, kuri radušies darbiniekam sakarā ar darba pienākumu izpildi, kā arī maksājumi, ko darba devējs veicis, lai kompensētu darbinieka izdevumus, kas saskaņā ar likumu "Par uzņēmumu ienākuma nodokli" un likumu "Par iedzīvotāju ienākuma nodokli" attiecināmi uz darba devēja izdevumiem;
http://www.vid.gov.lv/dokumenti/tiesibu_akti/likumi/par%20pievienotās%20vērtības%20nodokli_jauns.doc
(6) Darījumos iekšzemē, kuru vērtība bez nodokļa ir mazāka par 100 latiem, par nodokļa rēķinu var izmantot dokumentu, kurā ietverta šāda informācija:
1) preču nosūtītāja vai pakalpojumu sniedzēja nosaukums (fiziskajai personai - vārds, uzvārds), juridiskā adrese (fiziskajai personai - deklarētā dzīvesvieta), kā arī Valsts ieņēmumu dienesta piešķirtais ar pievienotās vērtības nodokli apliekamās personas reģistrācijas numurs;
2) preču vai pakalpojumu saņēmēja nosaukums (fiziskajai personai - vārds, uzvārds), juridiskā adrese (fiziskajai personai - deklarētā dzīvesvieta), kā arī Valsts ieņēmumu dienesta piešķirtais ar pievienotās vērtības nodokli apliekamās personas reģistrācijas numurs;
3) preču nosaukums un daudzums vai pakalpojumu veids un apjoms;
4) preču cena un vērtība vai atlīdzība par sniegtajiem pakalpojumiem;
5) nodokļa likme un aprēķinātais nodoklis;
6) nodokļa rēķina izrakstīšanas datums.
(7) Par nodokļa rēķinu var izmantot arī no apliekamās personas saņemto kases čeku, ja tajā sniegta šā panta sestajā daļā minētā informācija. Ja kases čekā nav norādīta pilnīga šā panta sestajā daļā minētā informācija, kases čekam pievieno attaisnojuma dokumentu, kurā ir norādīts kases čeka datums un numurs un šā panta sestajā daļā minētie rekvizīti, ja šajā pantā nav noteikts citādi.
(8) Ja kases čeks ir izsniegts par darījumu, kura vērtība bez nodokļa ir mazāka par 20 latiem un tajā nav ietverta šā panta
(8) Ja kases čeks ir izsniegts par darījumu, kura vērtība bez nodokļa ir mazāka par 20 latiem un tajā nav ietverta šā panta sestās daļas 2.punktā minētā informācija, kases čeks izmantojams par nodokļa rēķinu, ja tajā ir ierakstīts preču (pakalpojumu) saņēmēja nosaukums (fiziskajai personai — vārds, uzvārds), juridiskā adrese (fiziskajai personai — deklarētā dzīvesvieta) un Valsts ieņēmumu dienesta piešķirtais ar pievienotās vērtības nodokli apliekamās personas reģistrācijas numurs. Ierakstu preču piegādātājs (pakalpojumu sniedzējs) izdara čeka virspusē vai otrā pusē, apliecinot ierakstu ar parakstu un spiedogu.
http://www.vid.gov.lv/dokumenti/tiesibu_akti/mk%20noteikumi/pvn/pvn_14112006_nr.933.doc
185. Piemērojot likuma 8.panta5.1 un sesto daļu, ja par nodokļa rēķiniem izmanto kases čekus, par mēneša laikā veiktajām vairākām atsevišķām preču piegādēm un pakalpojumiem, par kuriem izsniegti vairāki atsevišķi kases čeki, var izrakstīt pārskata nodokļa rēķinu. Pārskata nodokļa rēķinā norāda likuma 8.panta5.1 vai sestajā daļā noteiktos nodokļa rēķina rekvizītus un atsevišķo kases čeku (nodokļa rēķinu) identifikācijas datus – numuru un datumu.
187. Piemērojot likuma 8.pantaseptīto daļu, lai čeku kopā ar attaisnojuma dokumentu varētu izmantot par nodokļa rēķinu, attaisnojuma dokumentā papildus likuma 8.panta5.1 vai sestajā daļā minētajiem rekvizītiem norāda čeka numuru. Attaisnojuma dokumentu izraksta divos eksemplāros. Pirmo eksemplāru saņem preces pircējs (pakalpojuma saņēmējs), bet otrais eksemplārs paliek pie preču piegādātāja (pakalpojuma sniedzēja). Attaisnojuma dokumentu preču piegādātājs (pakalpojuma sniedzējs) izraksta pēc pircēja (pakalpojuma saņēmēja) pieprasījuma.
188. Piemērojot likuma 8.pantaastoto daļu, spiedogā, ar kuru preču piegādātājs (pakalpojuma sniedzējs) apliecina ierakstu kases čekā, jāatveido preču piegādātāja (pakalpojuma sniedzēja) nosaukums un juridiskā adrese.
Я совершенно спокойна.:-D
Bastet, no visiem liels paldies
Lasīt jau māku:)))) to visu jau izlasīju likumos man nevajag nocitēt vēlreiz....saprotu ka neesat dievi, bet jautāju ko varētu jūsuparāt darīt, nevis to lai uzrakstat tas ir nepareizi - tas jau man tapat skaidrs, ka pareizi nav. Atliek vien domat pasai, bet paldies jau vienalga par atsaucibu.
Rumbinja Вам уже в предыдущей теме написали, что если нет чека, то нет и оправдательного документа. Никаких особенностей для оплаты кредитными картами нет. Дальше Вам самой думать, что делать с теми покупками, на которые Ваш директор не может предоставить чеки: или объяснить ему, что без чеков приходовать на расходы фирмы нельзя и просить, чтобы он внес эти деньги обратно, или проводить их на свой страх и риск. Решение за Вами, никто за Вас это не сделает.
Nu es pateicu lai mekle veidu ka tiem papiriem visiem kvitis klat dabut.
Jautājums Dimma: sakiet lūdzu, kā Jūs to organizējāt, lai, par degvielu norēķinoties ar uzņēmuma kredītkarti, čekā uzreiz iedrukātos uzņēmuma rekvizīti? Ļoti interesē!
Это возможно, если заправка осуществляется не на автомате, тогда продавец внесёт в чек реквизиты Вашей фирмы.
Lasīt jau māku) to visu jau izlasīju likumos man nevajag nocitēt vēlreiz
Нормальная реакция.
Осталось научиться самой думать.:-S
Nav jau tas pirmo reizi.
Es ,piem., pārbaudīju pagājušā gada čekus un konstatēju ,ka man nav diviem čekiem, kas virs 20 LS bez PVN, norādīts "daudzums" kā prasīts likumā.Paņēmu šos čekus (jo pati vainīga)un gāju uz tiem vekaliem ,lai raksta kvītis.Vienam veikalam bija tikai stingrās uzskaites, tad nopirku kanc. precēs bez Nr. un liku,lai formē pareizi, ja jau likums prasa uzrādīt to daudzumu.
Es tikai vienu nesaprotu -kāpēc daudzis veikalos pārdevēji nav aatiecīgi noinstruēti?Vajadzētu tomēr censties abpusēji un visiem būtu mazāk nepatikšanu.Un vēl -reti kur prot pareizi aizpildīt pareizi kvītis.:'(
Atradu kaut kādu papīru kas ticis rakstīts 2005.gadā. Respektīvi tā kā direktora iesniegums, ka čekos nr. xxxx norādīts nepareizs partneris un izdevumi - maksājumi kas veikti par šiem čekiem attiecināmi uz uzņ.saimn.darbību. Tikai tāds kā viņa iesniegums, uz kura pamata arī norakstīts izdevumos, bet arī pvn atskaitīts ticis....
->To Anita43, par kartēm degvielai, precīzāk, tās nav kredītkartes, bet kartes, ko izdod degvielas tirgotājs. šīs kartes (vairākas) mēs saņemam viņu birojā, iedodam šoferiem, kas uzpildās....Tajās ir informācijā par uzņēmumu, kartes lietotāju un piešķirtās atlaides degvielai. Es runāju par šīm kartēm.
Paldies, Dimma. Būs jārisina šis jautājums tālāk ar direktoru , jo ir daudz degvielas čeku līdz 20 Ls,uz kuriem, protams, DUS neviens neraksta mūsu rekvizītus un neparakstās.
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt
Rediģēšanas vēsture