Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Grāmatvedības uzskaites jautājumi. Lietvedība
Kredītkarte bet čeki pazuduši ? Uz tēmu sarakstu
Atbildes (21)
Ja čeks ir nozaudēts - tas nozīmē, ka nav attaisnojuma dokumenta pirkumam. Naudiņu jātgriež uzņēmumam - tad citreiz padomās, ka arī čekiņš ir vērtīgs !!!
Можно составить внутренний документ на отсутсвующие чеки. Отнести к расходам, но НДС естесвенно не будет учтен.

Nkorole 14.06.2007 21:12
1382 ziņojumi
1382 ziņojumi
Во время проверок никаких замечаний не было. Есть еще и банковская распечатка. В распечатке есть реквизиты фирм и суммы. 585 правилах есть упоминание о том, что может быть и внутренний документ.

Nkorole 14.06.2007 21:34
1382 ziņojumi
1382 ziņojumi
Замечаний могло не быть потому, что на них не просто не обратили внимания, но ведь кредитиной картой могут оплачиваться и личные покупки. Так что написать внутренний документ можно на все, что угодно, но это не значит, что все пройдет.
Не думаю, что так просто все пройдет, тогда можно все чеки "терять", составлять справки и списывать на расходы.

Grāmatvedības dokumentos nedrīkst izdarīt ierakstus kuri nav pamatoti ar attaisnojuma dokumentiem.Tā kā jābūt ārējam attaisnojuma dokumentam(jo viņam šajā gadījumā jābūt), tad viņam tiek dota priekšroka salīdzinot ar iekšēju dokumentu.Tā es no galvas mēģinu citēt likuma normas.Esšefam liktu atgriezt naudu, jo lai ir mācība.Citādi ļoti vieglprātīgi izturas pret dokumentiem.:-)

Aivareno 15.06.2007 10:52
6641 ziņojums
6641 ziņojums
Labi gan, ka Jums tādi šefi, kurus var komandēt.

Tiggra123 15.06.2007 10:57
435 ziņojumi
435 ziņojumi
Nu, redz mani šefi, mani uzskata par pietiekoši zinošu un protestēt neuzdrošinās.Es pietiekoši izsmeļoši paskaidroju un viņi ir maksājuši sodu.Tādēļ mani klausa un sodus nemaksā.;-) Pret dokumentiem viņi izturas ar piesardzību un zaudēt nezaudē.:-)

Aivareno 15.06.2007 11:01
6641 ziņojums
6641 ziņojums
Я при оплате картой фирмы всю сумму ставлю на подотчётное лицо и если чека не предоставил - должен вернуть деньги или переходит на след. месяц.
Ok tatad par tiem kuriem ceku nav gramatoju teiksim 235... konta un tad lai atskaita atpakal naudu ? Vai tad nevar norakstit uz izd.ungada beigas palielinat apliekamo ienakumu par sada veida lietam ?
К расходам фирмы это не имеет никакого отношения. У меня проводки:
Д2671 К2620
Д2380 К2671
Вернёт - 2610/2380
Д2671 К2620
Д2380 К2671
Вернёт - 2610/2380
Делаю как Illonika!!! Если например не вернет, то пишу от его имени заявление (это можно если он у вас кредитовал деятельность)"Прошу списать дебиторскую задолжность в счет займа" и после утверждения руководителя такого заявления деляю бух. справку В Долги dibinātājiem К 2380 Так же делаю когда он что-нибудь личное через интернет банк проплачивает!!!! И постепенно капаю "на мозги" чтобы больше этого не повторялось....не много помогает

Limbo 15.06.2007 20:36
432 ziņojumi
432 ziņojumi
Ja ir nopirkta LCD TV MANTA 7 ??? kas tas ir nav ne jausmas man ir tikai čeks, bez rekv., bez kvīts summa Ls 92.37 netto, 109 brutto man taču vajadzīga kā minimums kvīts ja ne PPR vai ne?
Un par tiem izdevumiem - es domaju var tacu likt uz ar saimn.darb.nesaistitamizmaksas un gada beigas palielinat apl.ienakumu Saprotiet direktors vieglak uztvers sadu text neka faktu ka vinam tagad janem un reali no sava konta jaskaita atpakal tad vins sak nemties:)))) domaju lai man mazak ari jaklausas vina zelabasss????
Rumbinja, так нельзя uz ar saimn.darb.nesaistitamizmaksas. А вдруг он себе лично телевизор купил? Тогда это будет его личное благо.
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt