По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Darba likumdošana, darba attiecības. Darba drošība.

Situācija ? Uz tēmu sarakstu

Situācija ?
Vadība pa epastiem paziņo darbiniekiem, ka tiks samazinātas algas. Apsriežams tas neesot. Darbinieki pretojās, bet bezjēdžigi. Grāmatvedis, lai visi papīri būtu sakārtoti, sagatavo katram pielikumu pie darba līguma ar vienošanos par algas samazinājumu. Tie tiek nodoti vadībai. Kaut kā .... laika trūkuma dēļ tie joprojām nav parakstīti, no darbienieku puses, bet algas jau 2 mēneši tiek rēķinātas pēc samazinātām likmēm.

Rezumē, darbinieks plāno ap jūlija beigām iet prom, radās ideja, bet kur tad ir pamatojums tam, ka algas tika pēkšņi sākta rēķināt mazāka!? Protams, vadība var ātri sacept rīkojumus ar atpakaļejošu datumu, bet šī vienošanās no darbienieka puses vienalga parakstīta nav un bez darbinieka piekrišana neko samazināt nedrīkst. Grāmatvede rēķinot pieņemsim pieļāva neuzmanības kļūdu:)

Cmments?
Rumbinja
Rumbinja 07.07.2009 08:35
1000 ziņojumi

Atbildes (18)

Работник может подать в суд и однозначно выиграет.
Martinas
Martinas 07.07.2009 08:56
38532 ziņojumi
Mans komentārs - negribat - nestrādājat! Atnāks cits un strādās arī par mazāku algu.
Andaz
Andaz 07.07.2009 09:41
27897 ziņojumi
Ну не знаю, ситуации с зарплатами у всех сейчас одинаковые, но это уже перебор, так пинать закон. И правильно сделает работник, если пойдёт подаст в суд на такое руководство, ему то пофиг, кто там придёт и за какие деньги работать, а таким "крутым" руководителям впредь наука будет - не быдло у тебя пашет, а человек.
Tt7
Tt7 07.07.2009 09:51
37863 ziņojumi
mediķi, policisti, ugunsdzēsēji, skolotāji... visiem jāskrien uz tiesu!

Nu ko iztiesāsi, ja naudas nav?

Protams, ka traki, bet - izvēles jau prakstiski nav.
Andaz
Andaz 07.07.2009 17:43
27897 ziņojumi
Bet kāpēc jūs aizstāvat to darba devēju !? Nesaprotu gan. Un kas, ja ne pats padomāsi par sevi!? Pietiekoši pretīgi tas samazinājums noritēji + vēl ļoti negodīgi attiecībā pret visiem darbiniekiem + atsakoties kaut ko paskaidrot vai argumentēt! Vispār no darba bēga prom kad mēģināju pārķert un kaut mazliet cilvēcīgi aprunāties. Kāpēc tad man bija jāiziet cauri nenormālam nervu stresam kamēr viņš staigāja apmierinātu ģīmi, ka LVL 100 ietaupījis!? Ar viņa ienākumiem, īpašumiem un ambīcijām viņam vispār nekad nesaparst ko man tie LVL 100 nozīmē.. tas viņam tāds vienas dienas tēriņš. Johaidī ja esmu viena un tā jau neaizsargāta, kāpēc man jāpaliek par idioti ja varu nepalikt!?

Riebjās pilnīgi
Rumbinja
Rumbinja 07.07.2009 18:33
1000 ziņojumi
Rumbiņa

Kļūstiet par uzņēmēju, un būsiet mainītās lomās.

Nav ko publiski ķengāties par savu darba devēju.

Jums paskaidroja, kāds ir likumīgais ceļš. Dariet tā un beidziet ķengāties.
Aivars007
Aivars007 07.07.2009 22:06
26984 ziņojumi
Nu nav tiem uzņēmējiem zelta laiki: apgrozījumi krītas.Cits jautājums: Aprunāties vajadzēja...( teksts no filmas:Limuzīns Jāņu nkats krāsā):-)
Aivareno
Aivareno 07.07.2009 22:17
6641 ziņojums
... bērnu dēļ tāpat vien kopā jādzīvo ...
Aivars007
Aivars007 07.07.2009 22:21
26984 ziņojumi
labi nolaidu tvaiku vakar atvainojos visiem !
Rumbinja
Rumbinja 08.07.2009 10:56
1000 ziņojumi
Man arī viens darbadevējs uz bankrota robežas. Jau 4 mēnešus neko nemaksā kaut atskaites tāpat jānodod un kaut kas tai grāmatvedībā jākārto. Bet es nesaku neko, jo viņam arī nav salda dzīve! Un pirms tam algu maksāja ļoti savalicīgi, nekad nekavēja, neurkšķēja, ka par daudz maksā, kaut arī pagājušajā gadā saimnieciskā darbība smagi iebuksēja. Vienalga nolīgto algu maksāja.

Tagad viņš pats ir bezdarbieks. Ko, man viņam neturpināt atskaites taisīt? Turpināšu, kamēr nolikvidēs to uzņēmumu. Kaut arī skaidri zinu, ka neko nemaksās.

Bet tas ir mana goda jautājums - būt atbalsts kaut vai tāds, jo viņš mani pirms tam nekad nav izčakarējis!
Andaz
Andaz 08.07.2009 11:47
27897 ziņojumi
Visskumjākais ir tas, kā tādā situācijā ( Andaz) ir ļoti daudzi. Arī es, bet nečinskstu un nesūdzos apkārt pa pasauli.

Vienīgais mierinājums, ka tas nav vienīgais darbs ( kurš nevis nemaksā, bet vienkārši nav ko maksāt, pat pāris 10 latu),pārējie pagaidām turās.
Sola
Sola 08.07.2009 11:52
2451 ziņojums
Jā katru reizi jāskatās no situācijas.
Ilma
Ilma 08.07.2009 11:55
30495 ziņojumi
Pilnībā piekrītu Andai. Visi mēs esam cilvēki.

Un otra makā skaitīt naudu nav pieņemts. Nepatīk - nestrādā. Meklē vietu citur, kur piena upes ķīseļa krastiem plūdīs.

Es nevienu neaizstāvu, bet jāsaprot arī tas, ka sveši cilvēki neko nepalīdzēs. Tikai priekšstatu par sevi var sabojāt, neko vairāk.
Aivars007
Aivars007 08.07.2009 14:29
26984 ziņojumi
(просто мысли вслух) вроде месяца два назад Румбиня уже заводила такую тему... это второе понижение или еще первое не закончилось?
Kel
Kel 08.07.2009 23:46
12066 ziņojumi
Вероятно это продолжение первого, её всё-таки понизили, но по-человечески не получилось:-)
Tt7
Tt7 09.07.2009 09:27
37863 ziņojumi
Андочка, ну ведь никто не спорит, что сейчас ситуации с зарплатами у многих шваковые и всем понятно почему, но ведь не работники в этом виновны, что бы на них вот так вот, свысока, сплюнуть и размазать, типо, сколько могу столько и буду платить, а вас никто не спрашивает.
Tt7
Tt7 09.07.2009 09:31
37863 ziņojumi
Arī es nokļuvu tieši tādā pat situācijā, kad vienā jaukā pavasara dienā pateica - alga -20%.

Bet es redzu, kas notiek apkārt! Un redzu, ka DD nav man no kā maksāt vairāk. Un turpinu strādāt, priecājoties, ka uzņēmums vispār nav nolikvidējies un turpina savu darbību!

Ko līdzēs tiesāties? Slēgs uzņēmumu un miers! Nebūs pat tik daudz, cik ir tagad.

Un ko lai saka skolotāji, polcisti, mediķi? Un pensionāri, galu galā?

Zinot, kāda ir situācija valstī, jebkuram ir jābūt gatavam, ka, labākajā gadījumā, algu samazīnās.

Protams, ka ir sāpīgi, bet...
Andaz
Andaz 09.07.2009 10:32
27897 ziņojumi
Galvenais ir darba devēja attieksme. Visu var CILVēCīGI sarunāt, bet var arī nē un no tā jau rodas rūgtums.
Ilma
Ilma 09.07.2009 10:42
30495 ziņojumi

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.