Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
darba drošība
Lasu forumu un līdz galam nesaprotu - kādi dokumenti vajdzīgi uzņēmumam darba aizsardzibas jomaa - ieksejas kartibas noteikumi, darba drosibas noteikumi??? vel kaut kas?
Vispar ideali butu, ja kads varetu uzskaiti visus kas nepieciesami..
1. darba dros. noteikumi
2. ieksejas kartibas noteikumi
3. Gramatvedibas politika
4. Dok. registracijas zurnals
....???
.....
Atbildes (21)
Tapec jau jautajums bija - kadi dok-i nepieciesami,
t.sk gramatvedibas dok-i.
no nosauktā tikai 3.punktsir grāmatveža sfēra. Grāmatvedības politika ietilpst Grāmatvedības organizācijas dokumentu sastāvā. Viss pārējais ir attiecīgo speciālistu sfēra - darba aizsardzības peciālista, sekretāra- lietveža.
Paldies par linkiem.
Bet temas nosaukuma ari minets - darba drosiba, un daudzi tacu seit par to izsakaas.
Paskatieties Julijatim failos, vēl kādiem bija.
Žēl, Jūs neesiet VGK+ abonents, citādi par darba drošību citu failos veselus kursadarbus esmu redzējusi.
taa jau nav problema, varu jebkura bridi to izdarit

Paldies!
Sola
ziņojumu: 1766 25.10.2006 15:03
Darba aizsardzības sistēmas organizēšanai nepieciešamo dokumentu saraksts
·Iekšējie darba kārtības noteikumi
·Ievadinstrukcija
·Vispārējās darba aizsardzības prasības darba vietās
·Amata instrukcijas
·Instrukciju saraksts
·Darba drošības instrukcijas saskaņā ar instrukciju sarakstu
·Ievadinstruktāžas žurnāls
·Instruktāžu reģistrācijas un izsniegšanas žurnāls
·Instruktāžu žurnāli darba vietās
·Nelaimes gadījumu darbā reģistrācijas žurnāls
·Darbinieku saraksts obligātajām veselības pārbaudēm
·Obligāto veselības pārbaužu kartes
·Darba vides iekšējās uzraudzības un veicamo pasākumu plāns
·Darba vides riska faktoru noteikšanas veidlapas
http://www.lm.gov.lv/text/53
http://www.vdi.lv/
http://www.darbavide.lv
http://www.osh.lv/
Vēl:
-Rīkojums par atbildīgo personu nozīmēšanu darba aizsardzībā un ugunsdrošībā;
-Darba drošības politika;
-uzņēmuma audits un darbinieku aptauja pirms darba vides riska faktoru novērtešānai
Hei - uznemuma vaditaji, atsaucaties! Jus tiesam gribat teikt, ka Jums ir visi sie dokumenti? Ari tad, ja uznemuma strada tikai 1 cilveks un tam pasam nav darba ligums, bet tikai pilnvarojums?
Ja ir tikai 1 cilveks un tam pasam nav darba ligums, bet tikai pilnvarojums,
tad uzņēmums vispār nestrādā un nekādas instrukcijas nav vajadzīgas. Strādā tikai, ja ir darba līgums.
Jā, tagad modē strādāt autopilotā:uznemuma strada tikai 1 cilveks un tam pasam nav darba ligums!:-D
Nu jaa - kapec ne. Ja tas ir jauns uznemums, kapec maksat atlidzibu, ja realu ienakumu veel nav.
Ja ienākumu nav, tad pilnvarojuma līgums bez atlīdzības.Protams kāpēc ne, praktiski drbība nenotiek.
Esmu DA speciāliste, man ir novērojums, ka mazajos uzņēmumos (līdz 10 darbiniekiem), uzņēmuma vadītājiem vairumā gadījumu vispār nav zināms, ka DA likums uz viņiem attiecās un ka visi augstākminēto dokumenti arī. No dokumentiem gan nav jēgas, ja sistēma kā tāda nestrādā.
Man patika LM ideja, ka UR, saņemot uzņēmuma reģistrācijas apliecību, varētu tai pievienot informējošu materiālu par vispārīgajām prasībām darba aizsardzībā, tad vismaz jauno uzņēmumu vadītāji būtu informēti.
Man patika LM ideja, ka UR, saņemot uzņēmuma reģistrācijas apliecību, varētu tai pievienot informējošu materiālu par vispārīgajām prasībām darba aizsardzībā, tad vismaz jauno uzņēmumu vadītāji būtu informēti.
--------------
Да лучше бы этот ЛМ, чем тортики за казенный счет трескать, заказали типовые инструкции для малых предприятий. Не велика у них разница. И выдавали бесплатно, а не только информировали.
А что закон перепечатают и пару сотен тысяч под это дело ухозяйствуют, так толку с этого все равно ноль.
Esmu darba drošības un aizsardzības speciāliste uzņēmumā kur ir 11 darbinieki, esmu uztaisījusi visus dokumentus pa 1 mēnesi, izdarīju visu no nulles, neteikšu ka bija viegli, bija daudz kas jāatceras, daudz grāmatu un informācijas jāavāc. Vienkārši pēc tā, kad saņēmu sertifikātu neesmu vēl praktizējusies, bet tagad jūto forši kad pati visu izdarīju :))
No kā tik cilvēks nejūtas forši! Es arī - vakar izvannoju suni...LOL
nu saka, ka grāmatvedim ir forši, kad bilance ar pirmo reizi uzreiz iet
Tad jau man tik daudz reižu ir forši - visas bilances iet, cita plika, cita vakarkleitā...
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt
Rediģēšanas vēsture