Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Darba grafiks un atvaļinājums??? Uz tēmu sarakstu
Darba grafiks un atvaļinājums???
Ludzu palidziet tikt skaidriba

Es stradaju 12st. darba laiku-tad menesi apm. sanak 15 darba dienas(165d. st).No 20.12.2007 lidz 10.01.2008 aizgaju atvalinajuma.Unmans darba grafiks decembri no 01.12-19.12 bija tads (10darba dienas t.i.115d.st.) un janvari no 11.01.08-31.01.08 bus (12d. dienas t.i. 136d.st.) Sanak starpiba no citiem darbiniekim(kas neiet atvalinajuma)tikai 6 d.dienasvai
77d.st kas strada bez atvalinajuma.Vaitas grafiks ir pareizi sastadits nav tacu godigi
Atbildes (10)
ir tāda lieta - plānotais darba laiks un faktiski nostrādātais laiks
plānotajā darba laikā netiek uzrādītas virsstundas, un atvaļinājuma gadījumā šīs virsstundas netiek apmaksātas
ja pareizi sapratu Jūsu jautājumu
Paldies!!!Godigi sakot,es pat nezinu ka pareizi formulet jautajumu.
Jo nevaru saprast kapec ja es stradaju 12stundu darba dienu,man vinu pec un pirms atvalinajuma skaita ka 8stundu darba dienu? Man liekas kad vadiba nav idzilinajusies saja jautajuma un deva tadu jocigu rikojumu
Jūs variet griezties sava uzņēmuma grāmatvedībā un lūgt lai Jums sniedz paskaidrojumus par aprēķiniem
varat pirms iešanas palasīt darba likumu

Es lasiju darba likumu un tur nekur neatradu kaut kadus ieteikumus ka sastadit darba grafiku (planoto) ja viena menesi darbinieks dazas dienas iet atvalinajuma.:-S
Zvaniju uz gramatvedibu - tur bija viena atbilde grafiku sastada vaditajs un mes par to neko nezinam
plānotais darba grafiks tiek sastādīts uz priekš, lai Jūs zinātu kad Jums ir jāierodas darbā,
faktiskais darba laiks var atšķirties no plānotā
Vai tad algas aprēķina lapiņu Jums neiedod?
Algas lapinas nekadas nedod (es stradaju uz-ma kur ir 4000 darbinieku). Un mums ir ta saucamais planotajs darba grafiks - ir obligats izpildej,ir iespeja palugt pieprasitas brivdienas 6gab/menesi.Un viss,varam ari mainities sava starpa,bet ka grafiks ir sastadits tad man ari janak darba.Unman ar 10dienu/menesi atvalinajumu sanak stradat 12dienas pa 12 stundam,bet citi darbinieki kas neiet atvalinajuma strada 14-15 dienas pa 12 stundam.Sanakstarpiba tikai 2-3 dienas(vai 32 stundas),bet es atvalinajuma esmu 10 dienas.
Bet kas tani algas aprēķina lapiņa ir rakstits?

viss - stundas, dienas, alga, piemaksas, prēmijas, atv, slim.nauda dāvanas, mater pabalsts, nodokļi, cik uz rokas...nu apt tā.:)
Var but kadam ir paraugs ka izskatas darba grafiks ja darbiniekam ir menesi 10 dienu atvalinajums un ka vinam butu jastrada parejas dienas
menesi.Ir12 stundu darba diena un sestdienas-11stundas,svetdienas-10st.Ka izskatisies tas planotajs darba grafiks.:-O
plānotais darba grafiks tiek sastādīts uz priekš, lai Jūs zinātu kad Jums ir jāierodas darbā, - to var uztaisīt excelī - vienā rinā visi mēneša datumi, otrā rindā kurās dienās ir jābūt darbā un cik stundas tājā dienā ir jānostrādā
Savukārt faktiskajā darba laikā tiek uzrādītas darba laika stundas ik reāli Jūs esat nostrādājusi, un tai skaitā tās dienas kuras Jums bija atvaļinājums (tajās dienās stundas ir 0).
izrāķinot vidējo (vai nu stundu vai dienu, atkarīgs kāda Jums ir apmaksa) un vidējo reizina ar dienām vai stundām atvaļinājuma laikā, taču neapmaksā brīvdienas.
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt
Rediģēšanas vēsture