Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Darba likumdošana, darba attiecības. Darba drošība.
Ieturējumi no algas par telefonsarunām Uz tēmu sarakstu

Sancheta 11.08.2006 18:16
92 ziņojumi
92 ziņojumi
Atbildes (35)
Visalabāk iesaku legalizēt šo pasākumu izdodot vadības rīkojumu ar apstiprinātiem telefonu sarunu limitiem (aptuveni jau katrs zin, cik naudas tiek tērēts telefona sarunām darba vajadzībām), pārējo katru mēnesi ar rīkojumu ietur no darba algas. Ja ir ļoti liela vajadzība, varu nākamajā nedēļā atrast vismaz to tabulu, kura ir ieturējumu aprēķinam. Šāds variants labāk patīk arī VID, jo savādāk sanāk, ka Tu runā tikai un vienīgi darba vajadzībām, kas nu galīgi nav tiesa

Gintas 11.08.2006 18:53
10 ziņojumi
10 ziņojumi
Jā, es ļoti priecātos par to aprēķinu tabulu.
Piedāvāšu šo variantu vadītājam. Jo citādi, es domāju-kā lai es pamatoju tādas aizdomīgi mainīgas darba algas (it īpaši administrācijas darbiniekiem).
Ļoti gaidīšu, paldies Ginta!
Piedāvāšu šo variantu vadītājam. Jo citādi, es domāju-kā lai es pamatoju tādas aizdomīgi mainīgas darba algas (it īpaši administrācijas darbiniekiem).
Ļoti gaidīšu, paldies Ginta!

Sancheta 11.08.2006 21:05
92 ziņojumi
92 ziņojumi
Удерживать из заработной платы без согласия работника не имеете права.

Aleksja 12.08.2006 00:31
10004 ziņojumi
10004 ziņojumi
Neptun, tāpēc jau saku, ka ar Rīkojumu un apstiprinātu ieturējumu (no darbinieka puses) atvelk no algas!

Gintas 12.08.2006 00:36
10 ziņojumi
10 ziņojumi
Mīnuss tam pasākumam ir tas,ka no ieturētās summas ir jāmaksā visi nodokļi,VSOA - gan 9%,gan 24,09%,kā arī IIN.

Ssintija 12.08.2006 08:28
56 ziņojumi
56 ziņojumi
Ssintija Вы чего?
налоги надо удержать если добавили к начисленной.
а если с суммы после ПНН и соц9%-как аванс-какие налоги?;)
налоги надо удержать если добавили к начисленной.
а если с суммы после ПНН и соц9%-как аванс-какие налоги?;)

Uzzi 12.08.2006 09:58
nav ziņojumu
nav ziņojumu
Neptun он мне болтать будет а я оплачивать?:)))
еще КАК удержу!!!
еще КАК удержу!!!

Uzzi 12.08.2006 09:59
nav ziņojumu
nav ziņojumu
Mēs daram tā:
1. pielikums pie darba līguma (vienošanās protokols), ka mob. sarunas virs noteiktā limita tiek ieturētas no darbinieka algas (paraksta abas puses)
2. vadības rīkojums par limitu lielumu katram darbiniekam
3. katru mēnesi kā pielikums pie algu saraksta , vadītāja apstiprināta, aprēķinu tabula, kurā redzams katra norunātais un limitu pārsniegums.
Pirmdien ielikšu failu glabātuvā, gan tabulu, gan vienošanās protokola paraugu.
1. pielikums pie darba līguma (vienošanās protokols), ka mob. sarunas virs noteiktā limita tiek ieturētas no darbinieka algas (paraksta abas puses)
2. vadības rīkojums par limitu lielumu katram darbiniekam
3. katru mēnesi kā pielikums pie algu saraksta , vadītāja apstiprināta, aprēķinu tabula, kurā redzams katra norunātais un limitu pārsniegums.
Pirmdien ielikšu failu glabātuvā, gan tabulu, gan vienošanās protokola paraugu.
Jā, pa virsu nekas vairāk maksāt nesanāks - es domāju tā: 1.attiecīgs protokols un rīkojums ar parakstiem; 2.katramdarbiniekam viņam noteiktās algas aprēķins, un izmaksājamās summas ieturu viņam noteiktos telefona izdevumus, tad tiešām nekas papildus nodokļos nebūs aizskaitāms.
Man tikai jautājums - vai tam ir jābūt noteiktam tarifu limitam, vai arī tas var būt procentuāla proporcija (š.gad.25%)? Kā ar grāmatojumiem? D.5610 K.5620.... Ko tālak daru ar 5620?
P.S. Tikai mēnesis kopš esmu grāmatvede šim uzņēmumam, man maz pieredzes:)
Man tikai jautājums - vai tam ir jābūt noteiktam tarifu limitam, vai arī tas var būt procentuāla proporcija (š.gad.25%)? Kā ar grāmatojumiem? D.5610 K.5620.... Ko tālak daru ar 5620?
P.S. Tikai mēnesis kopš esmu grāmatvede šim uzņēmumam, man maz pieredzes:)

Sancheta 12.08.2006 13:33
92 ziņojumi
92 ziņojumi
не поняла;)
вы установили работнику лимит , допустим 20 в месяц, он проговорил 35,
15 удерживаете из его з/пл.
про какую пропорцию речь?
вы установили работнику лимит , допустим 20 в месяц, он проговорил 35,
15 удерживаете из его з/пл.
про какую пропорцию речь?

Uzzi 12.08.2006 14:02
nav ziņojumu
nav ziņojumu
Uzzi.Atvelk tak par telefonu no izmaksājamās summas,nevis no aprēķinātās.Tad,tak sanāk visi nodokļi,arī darba devēja 24,09%.Vai es kaut ko jaucu?

Ssintija 12.08.2006 14:25
56 ziņojumi
56 ziņojumi
Uzzi
Neptun он мне болтать будет а я оплачивать?
еще КАК удержу!!!
---------------
А он на Вас в суд подаст, что с ним не согласовали сумму и удержали, да и выиграет дело, если все не оформить как следует. Этот вопрос поднимался на семинаре в трудовой инспекции. Четко было сформулировано, что на каждый случай удержаний из з.платы надо согласие работника. Грустно, но факт. Я пару раз только сталкивалась с подобным, но работники заранее согласовывали возможность позвонить в Россию , и чтоб сумма была удержана из з.платы на основании распечатки счета Латтелекома).
Neptun он мне болтать будет а я оплачивать?
еще КАК удержу!!!
---------------
А он на Вас в суд подаст, что с ним не согласовали сумму и удержали, да и выиграет дело, если все не оформить как следует. Этот вопрос поднимался на семинаре в трудовой инспекции. Четко было сформулировано, что на каждый случай удержаний из з.платы надо согласие работника. Грустно, но факт. Я пару раз только сталкивалась с подобным, но работники заранее согласовывали возможность позвонить в Россию , и чтоб сумма была удержана из з.платы на основании распечатки счета Латтелекома).

Aleksja 13.08.2006 01:21
10004 ziņojumi
10004 ziņojumi
Естественно, в ЗоТ целая статья об удержаниях с з/пл - или с согласия, или через суд.

Inst 13.08.2006 08:55
nav ziņojumu
nav ziņojumu
еще КАК удержу!!! и пусть попробует не согласится;)

Uzzi 13.08.2006 09:40
nav ziņojumu
nav ziņojumu
Uzzi,
ja nu viņam darbam nepieciešamais sarunu daudzums konkrētajā mēnesī bija 30, nevis 20 kā noteikta summa? Man vadītājs saka - atvilkt 25% no norunātā daudzuma. Vai tā drīkstētu noformēt?
Un kā ar grāmatojumiem šo telefonsarunu gadījumā?
ja nu viņam darbam nepieciešamais sarunu daudzums konkrētajā mēnesī bija 30, nevis 20 kā noteikta summa? Man vadītājs saka - atvilkt 25% no norunātā daudzuma. Vai tā drīkstētu noformēt?
Un kā ar grāmatojumiem šo telefonsarunu gadījumā?

Sancheta 13.08.2006 18:11
92 ziņojumi
92 ziņojumi
Darba likums
79.pants Ieturējumi, lai atlīdzinātu darba devējam radušos zaudējumus
(1) Darba devējam ir tiesības ieturēt no darbiniekam izmaksājamās darba samaksas to zaudējumu atlīdzību, kas viņam radušies darbinieka prettiesiskas, vainojamas rīcības dēļ. Šāda ieturējuma izdarīšanai nepieciešama darbinieka RAKSTVEIDA PIEKRIŠANA.
(2) Ja darbinieks apstrīd darba devējam radušos zaudējumu atlīdzības prasījuma pamatu vai apmēru, darba devējs var celt atbilstošu prasību tiesā divu gadu laikā no zaudējumu nodarīšanas dienas.
79.pants Ieturējumi, lai atlīdzinātu darba devējam radušos zaudējumus
(1) Darba devējam ir tiesības ieturēt no darbiniekam izmaksājamās darba samaksas to zaudējumu atlīdzību, kas viņam radušies darbinieka prettiesiskas, vainojamas rīcības dēļ. Šāda ieturējuma izdarīšanai nepieciešama darbinieka RAKSTVEIDA PIEKRIŠANA.
(2) Ja darbinieks apstrīd darba devējam radušos zaudējumu atlīdzības prasījuma pamatu vai apmēru, darba devējs var celt atbilstošu prasību tiesā divu gadu laikā no zaudējumu nodarīšanas dienas.
Sancheta я не пойму Вас, дир говорит Вам, а не своему работнику?Если есть договор на 20, а он превысил-или объяснение-КУДА, или возмещение. Только пусть дир не сваливает все на хрупкие плечи буха.
Я не удерживаю по начислению, я выписываю ордер и отнимаю от суммы при выплате.
Я не удерживаю по начислению, я выписываю ордер и отнимаю от суммы при выплате.

Uzzi 13.08.2006 18:33
nav ziņojumu
nav ziņojumu
Un ar benzīnu darāt līdzīgi?

Sancheta 13.08.2006 23:45
92 ziņojumi
92 ziņojumi
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt