Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Dažādi neklasificēti jautājumi
Grāmatvedības un finanšu koledža Uz tēmu sarakstu

Bdaiga 24.04.2006 20:23
269 ziņojumi
269 ziņojumi
Atbildes (20)
Странно, моя знакомая в прошлом году закончила, имея уже высшее, и все это проходила;)и годовой, и отложенным мне в прошлом году голову морочила...

C2h5oh 24.04.2006 20:26
1948 ziņojumi
1948 ziņojumi
Varbūt tas ir otrajā gadā.

Bdaiga 24.04.2006 20:41
269 ziņojumi
269 ziņojumi
Ну дык у них же колледж, они небось и бакалавра в конце дают. А Бизнес комплекс - это курсы повышения квалификации, не претендующие на общее образование. А раз пошло общее получать - будьте готовы и к функциям и социологии и к менеджменту, а только к дебету с кредитом.
Es esmu beigusi un jūtos ļoti apmierināta! Tā ir skola un tur jāmāca arī kaut kas cits bez grāmatvedības. Ja negribas matemātiku, mikro- un makroekonomiku, tad uz kursiem jāiet!
Теория нужна для того, чтобы человек научился думать:)

C2h5oh 25.04.2006 10:39
1948 ziņojumi
1948 ziņojumi
Andaz, es to visu saprotu, ka vajadzīgas pārējās lietas.Mannekas nav pretī pret makro un mikroekonomiku. Taču ja tā ir tieši grāmatvedības koledža, tad tomēr vajadzētu vairāk kaut ko iemācīt no grāmatvedības, nevis ņemties ar nekam dzīvē nevajadzīgiem sinusiem un kosinusiem.Vienīgā cerība man ir otrais gads, kad kaut kas mainīsies.Kaut gan teica, ka būs tikai viena specializācija - grāmatvedība vienkāršā ierakstā.

Bdaiga 25.04.2006 18:25
269 ziņojumi
269 ziņojumi
"ar nekam dzīvē nevajadzīgiem sinusiem un kosinusiem." - есть такие понятия как "кругозор" и "общее развитие". География тоже нафиг не нужна - транспорт довезёт.
es beidzu šo koledžu dažus gadus atpakaļ.Varbūt tagad kaut kas mainījies programmā bet grāmatvedību mācija gandrīz katru dienu vismaz pirmo gadu un pakāpeniski nonācu līdz prakses atskaitei, tad to papildinot līdz kursa darbam un tālāk jau skaties eksāmeni un kvalifikācijas darbs .Tā kā viss bus!

Stallic 07.05.2006 08:18
45 ziņojumi
45 ziņojumi
Pacēlu šo veco tēmu, bet es arī beidzu šo koledžu. Prakses atskaite, kvalifikācijas darbs un aizstāvēšana......, bet kur varētu mācīties tālāk pēc koledžas beigšanas?
Vai ir kādi ieteikumi?
P.S. Andaz, Jūs esat ļoti profesionāla grāmatvede un esmu lepna, par to, ka mācos izglītības iestādē, kuru arī Jūs esat beigusi.
Vai ir kādi ieteikumi?
P.S. Andaz, Jūs esat ļoti profesionāla grāmatvede un esmu lepna, par to, ka mācos izglītības iestādē, kuru arī Jūs esat beigusi.

Aija_444 03.07.2007 13:43
347 ziņojumi
347 ziņojumi
Сейчас у вас полувысшее образование. Можно продолжать его в другом вузе для получения полного высшего: бакалавра, магистра. Там же в колледже и узнайте куда после него берут.
Starp mums, meitenēm, runājot, grāmatvedība jāmācās gadiem! 1993.gadā biju Biznesa Kompleksā uz 2 mēnešu grāmatvedības kursiem (tikko sākās grāmatvedība pēc "jaunajiem" principiem). Velta Dziļuma mācīja taisīt visu "ar roku"! Un pēc tam, kad sāku strādāt par grāmatvedi, gadus trīs turēju kursu mapes atvilknē. Memoriālorderus uzmanīju kā acuraugus, lai nekur nepazūd!
Man jāatzīstas, ka tad, kad jau pati sāku pasniegt kursus, tikai tā pa īstam izpratu grāmatvedības loģiku!
Var iemācīties kursos taisīt grāmatvedību, bet īsta izpratne nāks tikai un vienīgi ar gadiem!
Tā sajēga, ieraugot ciparu, saproti, kur tas "sēdēs" virsgrāmatā, kur PZA, kur bilancē, tā nāk tikai ar gadiem!
Es neticu nevienam apgalvojuma, ka "es pēc gada jau visu saprotu un māku".
Īstam grāmatvedim vajag būt "čujs", "ņuhs" un "poņa"! Piedodiet, bet latviski tas neskan!
Lai mums visām veicas!
Man jāatzīstas, ka tad, kad jau pati sāku pasniegt kursus, tikai tā pa īstam izpratu grāmatvedības loģiku!
Var iemācīties kursos taisīt grāmatvedību, bet īsta izpratne nāks tikai un vienīgi ar gadiem!
Tā sajēga, ieraugot ciparu, saproti, kur tas "sēdēs" virsgrāmatā, kur PZA, kur bilancē, tā nāk tikai ar gadiem!
Es neticu nevienam apgalvojuma, ka "es pēc gada jau visu saprotu un māku".
Īstam grāmatvedim vajag būt "čujs", "ņuhs" un "poņa"! Piedodiet, bet latviski tas neskan!

Lai mums visām veicas!
vah, pilnīgi piekrītu Andaz,
bet tomēr mani pārsteidz tie grāmatveži, kuriem nav ne "čujs", "ņuhs" un "poņa"! un ir iegādājušies "krutu" grāmatvedības programmu un saka - man tā programma tā izrēķināja, es taču neko!
bet tomēr mani pārsteidz tie grāmatveži, kuriem nav ne "čujs", "ņuhs" un "poņa"! un ir iegādājušies "krutu" grāmatvedības programmu un saka - man tā programma tā izrēķināja, es taču neko!

Larao 03.07.2007 14:25
6767 ziņojumi
6767 ziņojumi
Paldies, Andaz.
Es vienmēr ieklausos Jūsu padomos, bet bez programmas šodien, manuprāt, grāmatvedībā nu nekādīgi nevar.
Bet kādi ieteikumi, kur varētu turpināt mācības?
Es vienmēr ieklausos Jūsu padomos, bet bez programmas šodien, manuprāt, grāmatvedībā nu nekādīgi nevar.
Bet kādi ieteikumi, kur varētu turpināt mācības?

Aija_444 03.07.2007 14:28
347 ziņojumi
347 ziņojumi
Mācības var turpināt TSI, RTU, LLU.

Nkorole 03.07.2007 14:34
1382 ziņojumi
1382 ziņojumi
Ja beidz koledžu, tad tā ir 1. līmeņa augstākā, vai ne?! Nu tad jau tik uz kādu augstskolu, kur var iegūt 2. līmeņa profesionālo, ja esat strādājošs grāmatvedis.
Pati esmu beigusi Jēkabpils Agrobiznesa koledžu, tagad turpinu mācības Rēzeknes augstskolā. Arī visādas ekonomikas, makro un mikro pirmajā gadā bija un arī f-jas matemātikā, bet tā jau visur pirmajos gados, pēdējos kursos tik sāk mācības vairāk virzīt uz izvēlēto profesiju.
Pati esmu beigusi Jēkabpils Agrobiznesa koledžu, tagad turpinu mācības Rēzeknes augstskolā. Arī visādas ekonomikas, makro un mikro pirmajā gadā bija un arī f-jas matemātikā, bet tā jau visur pirmajos gados, pēdējos kursos tik sāk mācības vairāk virzīt uz izvēlēto profesiju.
Man jau patīk "Biznesa komplekss".
Bet vislabāk mācīties - kādam nelielam uzņēmumam jāsataisa "ar roku", jāaizpilda memoriālorderi, visi žurnāli, virsgrāmata, gada pārskats.
Programmā ir tā - ieraksta cipariņu un tas "žvikt" un nav! Bet kur palika? Kas to var īsti zināt. Arī kļūdas kamēr iemācās atrast programmā, laiks paiet. Pie tam, īsti nekad nevar saprast, kas tur notiek - pirksts paslīd uz "klavieres" un pats nesaproti, ko ierakstīji.
Bet, kad raksta ar roku, tad tiek izsekots no pirmā ieraksta līdz beidzamajam. Un tad skaidri redz, kur raksta, kāpēc raksta.
Protams, tas nenozīmē, ka programmas nav jāizmnto
Bet iesākumā vajadzētu "ar roku" iemācīties un tad ķerties klāt programmām.
Ir sāpīgi, ka katrs, kas māk uz kalkulatora divus skaitļus saskaitīt, uzskata sevi par grāmatvedi. Pašam īstenībā nav nekāda snojēgas par darbu, iziet mēnesi kursos un lepni paņem milzīgu uzņēmumu apkalpot! Un vēl apvainojas, ja šeit viņu neapmāca.
Nu tā nevar! Nevis nevar, bet nedrīkst!
Tā jau develvē grāmatveža arodu!
Bet vislabāk mācīties - kādam nelielam uzņēmumam jāsataisa "ar roku", jāaizpilda memoriālorderi, visi žurnāli, virsgrāmata, gada pārskats.
Programmā ir tā - ieraksta cipariņu un tas "žvikt" un nav! Bet kur palika? Kas to var īsti zināt. Arī kļūdas kamēr iemācās atrast programmā, laiks paiet. Pie tam, īsti nekad nevar saprast, kas tur notiek - pirksts paslīd uz "klavieres" un pats nesaproti, ko ierakstīji.
Bet, kad raksta ar roku, tad tiek izsekots no pirmā ieraksta līdz beidzamajam. Un tad skaidri redz, kur raksta, kāpēc raksta.
Protams, tas nenozīmē, ka programmas nav jāizmnto

Bet iesākumā vajadzētu "ar roku" iemācīties un tad ķerties klāt programmām.
Ir sāpīgi, ka katrs, kas māk uz kalkulatora divus skaitļus saskaitīt, uzskata sevi par grāmatvedi. Pašam īstenībā nav nekāda snojēgas par darbu, iziet mēnesi kursos un lepni paņem milzīgu uzņēmumu apkalpot! Un vēl apvainojas, ja šeit viņu neapmāca.
Nu tā nevar! Nevis nevar, bet nedrīkst!
Tā jau develvē grāmatveža arodu!
Jā, koledžu beidzot iegūst 1. līmeņa augstāko profesionālo.
Pilnīgi pirkrītu, ka ir jābūt sajēgai par cipariņiem, kas uz kurieni aizskrien un arī brīžiem jāpārbauda tā programma.
Pilnīgi pirkrītu, ka ir jābūt sajēgai par cipariņiem, kas uz kurieni aizskrien un arī brīžiem jāpārbauda tā programma.

Aija_444 03.07.2007 14:47
347 ziņojumi
347 ziņojumi
Paldies visiem, kas piedalījās diskusijā
Vai TSI ir transporta un sakaru institūts?
Vai TSI ir transporta un sakaru institūts?

Aija_444 03.07.2007 15:23
347 ziņojumi
347 ziņojumi
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt