Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Atsauce uz PVN pantu transporta pakalpojumu rēķinā Uz tēmu sarakstu
Atsauce uz PVN pantu transporta pakalpojumu rēķinā
Sveicināti,
Latvijas apliekamā persona sniedz transporta pakalpojumu Latvija - Vācija Vācijas personai, kas veic saimniecisko darbību, PVN nepiemēro, kādu atsauci uz LR "PVN" likuma pantu lai lieku????
Lūdzu palīdziet!!!
Atbildes (34)
PVN 0 % ( 28.p.,6 d.; 4.p,4.d,2p)
28.pants (6) (Izslēgta ar 01.12.2009. likumu).
4.pants Preču piegādes vieta - bet man ir pakalpojums?????
VID konsultēja-4.prim panta 2.un4.daļa. Un nekādas piezimes par PVN vai PVN 0%.
7p.1d.2p-eksporta pārvadājumi, jusu variants 4.p2d.4p
ļoti atvajnojos, no es piemēram, tagad gaidu no VID oficiālo apstiprinājumu. Un rēķinus mēs izrakstam ar 21%. Jo agrāk, tādi pakalpojumi (tikai iekšzemēs , piem. Rīga- Tukums ) bija aplikti ar PVN21%. Un tagad itka ja,Jūs varat izrakstīt rēķinus vispār bez PVN likmes,bet noteikumos nav skaidrots! bet kad zvana VIDa, viņi vispār nevar dot normālo atbildi.
Maro, liels lūgums, ja Jūms ir rakstiskā atbilde, nosūtiet lūdzu uz manu e-mailu
ksenija_ja@hotmail.comkopā ar vēstuli, tad pamatojoties uz to es izdarīšu korekcijas. Paldies!
vsego skoree imeli v vidu 4¹.(4).
Saskaņā ar likuma „Par pievienotās vērtības nodokli” 4.1panta ceturto daļu (atsauce uz šo pantu), ja pakalpojums tiek sniegts jebkurai personai, kas veic saimniecisko darbību, pakalpojuma sniegšanas vieta, ja šajā pantā nav noteikts citādi, ir:
1) pakalpojuma saņēmēja saimnieciskās darbības mītnes vieta;
2) pakalpojuma saņēmēja pastāvīgās iestādes atrašanās vieta, ja pakalpojums tiek sniegts pakalpojuma saņēmēja pastāvīgajai iestādei, kas neatrodas šīs personas saimnieciskās darbības mītnes vietā;
3) pakalpojuma saņēmēja deklarētā dzīvesvieta vai pastāvīgās uzturēšanās vieta, ja pakalpojuma saņēmējam nav saimnieciskās darbības mītnes vietas vai pastāvīgās iestādes.
Tātad, ja Latvijas apliekama persona sniedz transporta pakalpojumu ES teritorijā personai, kas veic saimniecisko darbību, tad saskaņā ar iepriekš minēto. PVN maksā pakalpojuma saņēmējs, Latvijas apliekamā persona PVN minētajam pakalpojumam nepiemēro, bet minēto pakalpojumu uzrāda tikai pielikumā PVN 2.
Vēstulei ir informatīvs raksturs. Visi nodokļu normatīvie akti atrodami VID Mājas lapā:
www.vid.gov.lv
Ar cieņu,
VID RRI Rīgas rajona
nodaļas konsultanti
Es arī nesaprotu, ja transporta pakalpojumiem ES teritorijā nav 0%, tad tie kas ir neapliekamie darījumi, ber kur tas pateikts. Kā var būt pakalpojums bez jebkādas PVN likmes, ja tas ir apliekams. Kuram ir kāda skaidrība?
nekur. tas ir secinājums
ja iedziļināties likumā, tad Latvijas rezidentiem (kas veic saimniecisko darbību) ari var izrakstīt rēķinus bez PVN

Nekur nav skaidrots, ka 4¹.(4) attiecas tikai uz starptautiskajiem pakalpojumiem.
Kādos gadījumos pielietosim 14 prim panta 14.daļu, tikko VID nokonsultēja bez jebkādiem paskaidrojumiem, ka jāpiemēro šī panta atsauce - murgs!!!!
Ксения, как же это не сказано. А это что?
(4) Ja pakalpojums tiek sniegts jebkurai personai, kas veic saimniecisko darbību, pakalpojuma sniegšanas vieta, ja šajā pantā nav noteikts citādi, ir:
1) pakalpojuma saņēmēja saimnieciskās darbības mītnes vieta;
Albina, par pakalpojuma vietu mēs visi sapratām, bet kā tālāk saprast kādu likmi likt. Pastāstiet.
А я и не вам отвечала, а на вопрос Ксении
А ставку ищите в 4'.4, Определяйте, где будет место оказания услуги.
Neko mēs te paskaidrot nevaram!
Likumdošanas aktu vienīgais skaidrotājs ir tā izstrādātājs - šajā gadījumā Saeima.
Izslēgts būtisks pants - tagad neviens nesaprot ko darīt, kā rakstīt. Jāgaida, kamēr FM izlabos likumu, un nodos jaunai grozījumu pieņemšanai.
Mēs te vara tikai bazarēt par doto tēmu.
Ja zinātu kurš pants ir izslēgts, tad varbūt rastos apskaidrība???
Piekrītu Andaz, ka likumā trūkst viena punkta, un pašā likumā teikts, ja nodokļa rēķinā janorāda saskaņā ar kuru PVN likuma pantu piemērota pvn likme. Vai tad šis punkts nosaka likmi?
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt
Rediģēšanas vēsture