По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Uzņēmējdarbība, komerclikums, darījumi. Sabiedriskās un bezpeļņas organizācijas, budžeta iestādes

patapinājuma līgums Uz tēmu sarakstu

patapinājuma līgums
Lūdzu palīdziet!!! Vai iespējams patapinājuma līgums (par automašīnu)starp divām juridiskām personām? Vai arī jāslēdz nomas līgums?
Gaisma
Gaisma 19.03.2004 12:21
15 ziņojumi

Atbildes (2)

Saskaņā ar Civillikuma 1947.pantupatapinājums (lietošanas aizdevums) ir līgums, ar kuru kādam nodod lietu bez atlīdzības, bet noteiktai lietošanai, ar nosacījumu atdot to pašu lietu. Savukārt minētā likuma 1406.pantsprecizē, ka tiesību spējīgas tiesiskos darījumos ir nevien fiziskas, bet arī juridiskas personas, ja likums nenosaka citādi. Līdz ar to uzskatu, ka no iepriekš minētā nepārprotami izriet, ka juridiskās personas PRINCIPĀ (ja vien likums tieši nenosaka pretējo, piemēram, attiecībā uz līguma priekšmetu [pagaidām neesmu dzirdējis kaut- ko līdzīgo par automašīnām]) ir tiesīgas slēgt patapinājuma līgumu, pie nosacījuma, ka līgums tieši atbilst patapinājuma būtībai.
Ad_noctum
Ad_noctum 19.03.2004 13:06
nav ziņojumu
Pirms slēgt šādu līgumu (kas ti tiešām nav aizliegts) labi pārdomājiet tā sekas.

Vispirms, atdodot PL patapinājumā, Jūs neveicat saimniecisko darbību (tā notiek bez maksas), tātad ar to Jūs zaudējiet tiesības uz nolietojuma nodokļiem iekļaušanu UIN deklarācijā. Vienlaicīgi top citas briesmas: iegādājoties PL, droši vien, bija atskaitīts PVN, jo PL bija paredzēts izmantošanai saimnieciskajā darbībā. Vai VID "piedos" Jums šādu rīcību?

Domāju, ka sekas var būt arī tādas, ka VID uzskatīs Jūsu firmas rīcībā dāvinājuma pazīmes (nesaņemtās nomas maksas veidā)...
Mu-maija
Mu-maija 19.03.2004 13:22
15817 ziņojumi

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.