По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Nodokļi un nodevas

Iztrūkums inventarizācijā un UIN Uz tēmu sarakstu

Iztrūkums inventarizācijā un UIN
Biju dzirdējusi no kāda, ka pēc jauna UIN iztrūkumu inventarizācijā var iekļaut krājumu zudumu normās? Bet lasot noteikumus tomēr tā nelikas
"72. Nodokļa maksātājam iztrūkumu vai izlaupījumu dēļ radušos zaudējumu summas uzskata par izdevumiem, kas saistīti ar nodokļa maksātāja saimniecisko darbību, ja nodokļa maksātājs ir veicis visus iespējamos pasākumus, lai atgūtu iztrūkumos un izlaupījumos zaudētās vērtības, bet, ja zaudējumi pārsniedz 50 euro, par notikušo nekavējoties ir paziņojis izmeklēšanas iestādei, un tā ir pieņēmusi lēmumu par kriminālprocesa uzsākšanu vai par atteikumu uzsākt kriminālprocesu."
No otras puses, sanāk, ja pēc inventarizācijas izsauksim policiju un viņa protams atteiks kriminālprocesa uzsākšanai, tad varam visu norakstīt izdevumos?
Vai varbūt tomēr veikalos preču iztrūkumu var uzskaitīt, kā zudumus??
Izskatas neloģiski, ka mazumtirdzniecībā ir diezgan liels laupījumu procents, uzņēmumš cieš diezgan lielus izdevumus, bet vēl sanāk, ka 25% no tās summas vēl ir jāmaksa valstij..
Valjuxa
Valjuxa 08.10.2018 13:43
nav ziņojumu

Atbildes (3)

Ļoti gaidu jūsu viedokli par iztrūkumiem
Var būt kāds varētu padalīties ar savu pieredzi?
Valjuxa
Valjuxa 15.10.2018 08:48
nav ziņojumu
Для начала нормы списания утвердите по 70 пункту, может и полиции не надо будет.
Tt7
Tt7 15.10.2018 09:38
37863 ziņojumi
Вопрос и заключается в том, можно ли в норму списания включать недостачу на инвентаризации? Раньше всегда рассчитывала норму списания, исходя только из списаний товара за прошлые три года. На недостачу на инвентаризации увеличивала налогооблагаемый доход. А как сейчас? Для расчета нормы списаний могу включать и недостачу при инвентаризации?
Valjuxa
Valjuxa 15.10.2018 11:05
nav ziņojumu

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.