По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Nodokļi un nodevas

Uzņēmums iznomā NĪ caur booking un airbnb Uz tēmu sarakstu

Uzņēmums iznomā NĪ caur booking un airbnb
Labdien,

Vai tādi darījumi būs apliktie ar PVN?
Es vispār nevāru saprast, vai nomā/īre ir PVN apliekamie darījumie, ja ir fiz. personām?

Liels paldies!
Freeminder
Freeminder 14.08.2018 18:48
63 ziņojumi

Atbildes (2)

Jā, tie ir ar PVN apliekami darījumi. Jo tā nav dzīvojamo telpu īre (lasīt īres likumu).
_susurs_
_susurs_ 29.08.2018 15:20
828 ziņojumi
VID konsultanti sniedza šādu atbildi:

Izskatot Jūsu uzdoto jautājumu elektroniskā veidā, sniedzam šādu informāciju.

Pievienotās vērtības nodokļa likuma normas nosaka, ka no pievienotās vērtības nodokļa maksāšanas ir atbrīvoti dzīvojamo telpu īrnieki, kuri saskaņā ar likuma "Par dzīvojamo telpu īri" ir fiziskās persona, kuras Latvijas Republikā dzīvo pastāvīgi vai ir saņēmušas uzturēšanās atļauju likumā noteiktajā kārtībā.

Savukārt Tūrisma likuma 1. panta 17. punktā ir noteikts, ka tūristu mītne ir ēka, ēku grupa vai labiekārtota vieta (teritorija), kurā komersants vai saimnieciskās darbības veicējs nodrošina tūristu diennakts izmitināšanu un apkalpošanu.

Vienlīdz Pievienotās vērtības nodokļa likuma 42. pantā ir noteikts, ka nodokļa samazināto likmi piemēro izmitināšanas pakalpojumiem tūristu mītnēs.

Tādējādi, ņemot vērā augstāk minēto, ja tiek sniegti izmitināšanas pakalpojumi dzīvoklī un netiek nodrošināta tūristu diennakts apkalpošana, piemērojama nodokļa 21 procenta likme.

...

Papildinot iepriekš sniegto atbildi norādām, ka pievienotās vērtības nodokļa likme 21 procenta apmērā ir piemērojama saskaņā ar Pievienotās vērtības nodokļa likuma 41. pantu.

Samazinātā nodokļa likme 12 procentu apmērā ir piemērojam saskaņā ar likuma 42. pantu.

Tādējādi, lai piemērotu nodokļa samazināto 12 procentu likmi jūsu sniegtajam pakalpojumam, ir jāizpildās iepriekšējā mūsu atbildē sniegtajiem nosacījumiem, proti, īres līgums ir noslēgts ar īrnieku fizisku personu, kura Latvijas Republikā dzīvo pastāvīgi vai ir saņēmusi uzturēšanās atļauju likumā noteiktajā kārtībā vai pakalpojums tiek sniegts ēkā, ēku grupā vai labiekārtota vietā (teritorijā), kurā jūsu uzņēmums nodrošina tūristu diennakts izmitināšanu un apkalpošanu.
Doloresa
Doloresa 13.09.2018 16:58
36 ziņojumi

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.