По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Nodokļi un nodevas

Rēķins no Šveices / pakalpojums / PVN Uz tēmu sarakstu

Rēķins no Šveices / pakalpojums / PVN
Uzņēmums (PVN maksātājs) saņem rēķinu no Šveices par pakalpojumu (konkrēti - e-pasta uzturēšanu)
Tā kā šis rēķins ir no Šveices uzņēmuma, kurš nav reģistrējies kā PVN maksātājs kādā no Eiropas Savienības dalībvalstīm, nav arī PVN rēķinā.
Vai šo summu, kas ir rēķinā, var vienkārši likt uz izdevumiem vai arī ir jāaprēķina PVN pa virsu?

Konkrēti pēc PVN likuma 89. panta 1. daļas, kas nosaka, ka par pakalpojumiem, kuru sniegšanas vietu nosaka saskaņā ar šā likuma 19.pantapirmo daļu un kuri saņemti no trešās valsts vai trešās teritorijas nodokļa maksātāja, nodokli aprēķina un valsts budžetā maksā pakalpojumu saņēmējs, kurš ir nodokļa maksātājs.

Bet tādā gadījumā kur to var likt deklarācijā, ja ir iespējams pievienot tikai Eiropas Savienības valstis?

Paldies.
Kkkk
Kkkk 07.05.2018 23:12
88 ziņojumi

Atbildes (3)

Biju kaut kad jautājis VID līdzīgu jautājumu.


Jūs varat pieņemt rēķinu no nodokļa maksātāja, kurš nav reģistrēts ar pievienotās vērtības nodokli apliekamo personu reģistrā.

Pievienotās vērtības nodokļa likuma 88.pantapirmajā daļā noteiktajam par pakalpojumiem, kuru sniegšanas vietu nosaka saskaņā ar šā likuma 19.pantapirmo daļu un kuri saņemti no citas dalībvalsts nodokļa maksātāja, nodokli aprēķina un valsts budžetā maksā pakalpojumu saņēmējs, kurš ir nodokļa maksātājs.

Saskaņā ar minētā likuma 3.pantapirmo daļu nodokļa maksātājs ir persona, kura patstāvīgi jebkurā vietā veic jebkuru saimniecisko darbību neatkarīgi no šīs darbības mērķa vai rezultāta.

Minētā likuma 3.pantapirmās daļas 2.punktā noteiktajam citas dalībvalsts nodokļa maksātāji:

a) citas dalībvalsts reģistrēti nodokļa maksātāji — nodokļa maksātāji, kuri nodokļa maksāšanas vajadzībām ir reģistrēti citas dalībvalsts nodokļa maksātāju reģistrā,

b) citas dalībvalsts nereģistrēti nodokļa maksātāji — nodokļa maksātāji, kuri nav reģistrēti citas dalībvalsts nodokļa maksātāju reģistrā un kuru juridiskā adrese vai dzīvesvieta ir citā dalībvalstī.

Ņemot vērā minēto, saņemot pakalpojumu no nereģistrēta nodokļa maksātāja Latvijas uzņēmumam jāaprēķina pievienotās vērtības nodoklis.

Ja pakalpojums tiek saņemts ar PVN apliekamo darījumu nodrošināšanai, tad Latvijas uzņēmumam aprēķināto pievienotās vērtības nodokli ir tiesības atskaitīt priekšnodoklī atbilstoši Pievienotās vērtības nodokļa likuma 92.pantam

PVN deklarācijā aprēķināto nodokli uzrāda 54.rindā, priekšnodokli uzrāda PVN deklarācijas 63.rindā, PVN 1 pārskata I daļā.
Atšifrējumā lieku ar N kodu.
Skrachs
Skrachs 08.05.2018 07:55
5 ziņojumi
На все услуги, которые у нас облагаются ПВН, надо крутить реверс
Albina
Albina 08.05.2018 09:57
64576 ziņojumi
Paldies jums.

Pēc idejas šim uzņēmumam bija jāreģistrējas par PVN maksātāju ES dalībvalstī, jo sniedz elektroniskos pakalpojumus ES, un tad nebūtu problēmas. Būtu 21% (ja pakalpojuma saņēmējs nav PVN maksātājs) vai 0% (ja pakalpojuma saņēmējs ir PVN maksātājs). Šajā gadījumā šai Šveices kompānijai ir kaut kāds PVN numurs rēķinā, tikai tas ir Šveices PVN numurs.
Šajā gadījumā tad laikam nav citi varianti kā reverss ar N kodu.
Kkkk
Kkkk 08.05.2018 17:04
88 ziņojumi

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.